Over Sportcafé Harmonie

Sportcafé Harmonie is een gezellig doecafé in het centrum van Dokkum.

Onder het genot van een kopje koffie/thee of een drankje en een snack kun je spelletjes doen, bijv 30 seconds, back gammon, kolonisten, rummikub, dammen, schaken, sjoelen enz.

Daarnaast kun je uiteraard een potje darten, poolen, airhockeyen, snookeren, biljarten of gewoon gezellig naar sport kijken op het groot beeldscherm (2.80 x 1.50 HD) of op één van de andere tv-schermen.

Poolen

Bij Sportcafé Harmonie staan 6 pooltafels. Poolen is een van oorsprong Amerikaanse sport waarbij er ballen in verschillende kleuren in de zogenoemde pockets moeten worden gespeeld. Het spel is in diverse varianten te spelen, de juiste spelregels liggen ter inzage bij de tafels.

Snooker

In Sportcafé Harmonie staat ook een snookertafel. Snooker is een biljartspel voor twee spelers of twee ploegen waarbij 21 gekleurde ballen met de witte speelbal weggespeeld moeten worden. De eenentwintig ballen zijn vijftien rode ballen en zes ballen met elk een andere kleur: geel, groen, bruin, blauw, roze en zwart. Snooker is enigszins vergelijkbaar met pool. De belangrijkste verschillen tussen pool en snooker zijn de afmetingen; een snookertafel is in de regel aanzienlijk groter dan een pooltafel; de ballen zijn kleiner en lichter en de keus zijn bijgevolg dunner.

Biljarten

Naast de pooltafels en de snookertafel staat er ook nog een biljarttafel in Sportcafé Harmonie. Ook bij biljarten zijn er verschillende spelvarianten mogelijk.

Darten

Darten is een sport die erg populair geworden is in Nederland, met name door de goede resultaten van Raymond van Barneveld en Michael van Gerwen. De populariteit blijkt wel uit de dinsdagavonden waarbij er fanatiek competitie wordt gedart tussen de teams van verschillende horecagelegenheden in Friesland. Zo ook bij Sportcafé Harmonie. Wil jij ook competitiedarten, of wil je een team opgeven? Neem dan contact met ons op!

Naast de 6 dartborden die er hangen in Sportcafé Harmonie zenden we natuurlijk ook alle grote dartwedstrijden uit op onze tv-schermen.

Sportuitzendingen

Voor de sportliefhebbers hebben wij een groot beeldscherm en een aantal flatscreens om zoveel mogelijk wedstrijden tegelijk uit te kunnen zenden. Je hoeft dus niets te missen van je favoriete voetbal club. We zenden alle wedstrijden uit van de Eredivisie, KNVB Beker, Bundesliga, Premier League, Primera División, UEFA Champions League, Europa League, Interland voetbal en veel meer. Ben je voor Ajax en je vrienden voor PSV, Feyenoord of Heerenveen. We hebben meerdere schermen dus je kunt de wedstrijden toch nog samen kijken.

Natuurlijk is het niet alleen voetbal wat de klok slaat. Ook voor andere sporten ben je bij ons op het juiste adres.